k Q E
Fase:
Bouwaanvraag
Jaar:
2020
Plaats:
Antwerpen
De woning bevindt zich in de Boerhaavestraat, te Antwerpen. Het is een gesloten eengezinswoning, gelegen naast de spoorlijn op Antwerpen Noord. De woning is het type herenwoning. Ze beschikt momenteel niet over een buitenruimte. Het is onduidelijk in de plannen van het Felix Archief of er vroeger een andere configuratie bestond waarbij er wel een buitenruimte voor de woning was. De bouwheer wenst een buitenruimte te creƫren om in de woning en in de stad te kunnen blijven. Gezien de volledige bezetting van het grondoppervlak, is er op de gelijkvloerse verdieping geen ruimte om deze te voorzien zonder een deel woonruimte op te offeren. In het ontwerpvoorstel wordt het schuine dak afgebroken en wordt er een nieuwe plat dak voorzien. Het dak biedt een nieuw vlak plafond voor de slaapkamers op de tweede verdieping, en biedt een vloer voor een plat dak met terras en groene tuin.
STUDIO TOTO | De leescorfstraat 28, 2140 Borgerhout | info@studiototo.be | M 0476 34 28 05