Nieuws Projecten Team Contact
Studio Toto Foto - F & N Studio Toto Foto - F & N Studio Toto Foto - F & N Studio Toto Foto - F & N Studio Toto Foto - F & N Studio Toto Foto - F & N
      

Fase:
Werf 

Jaar:
2021

Plaats:
Hove

De woning bevindt zich in de Jan Frans Gellyncklaan te Hove. Het betreft het type gesloten bebouwing. Ze wordt morfologisch gekenmerkt door haar positie ten opzicht van de buren. Ze springt naar voren in de rij van gelijklopende gevels.

 

De woning is een herenwoning, die nog heel veel authentieke elementen heeft, die vandaag goed bewaard zijn. Deze elementen dienen bewaard te blijven. Waar het hoofdvolume tot de verbeelding spreekt, is de achterbouw een reeks  aan elkaar geschakelde volumes, die niet voldoen aan de huidige woonnormen. 

Er wordt een voorstel gemaakt waarbij er gestart wordt vanuit het principe om de buitenruimte en binnenruimte met elkaar te verbinden. Vandaag is er geen zicht of relatie met de tuin. Dit wordt volledig omgekeerd. Er ontstaat een planlayout waar de buitenruimte letterlijk naar binnen wordt getrokken. De grens tussen binnen en buiten wordt verkleind. Waar er aan de voorzijde van de woning een erg harde grens tussen buiten en binnen is, wordt de grens aan de achterzijde van de woning verzacht. De verschillende ruimtes worden door niveauverschillen aan elkaar gekoppeld en tegelijkertijd gescheiden. Doorheen heel de woning ontstaan daardoor zichten en perspectieven naar elkaar. 

STUDIO TOTO architecten bv | De Leescorfstr. 30, 2140 Borgerhout | info@studiototo.be | M 0476 34 28 05