Nieuws Projecten Team Contact
Studio Toto Foto - R & E Studio Toto Foto - R & E Studio Toto Foto - R & E Studio Toto Foto - R & E Studio Toto Foto - R & E Studio Toto Foto - R & E Studio Toto Foto - R & E Studio Toto Foto - R & E
        

Fase:
Uitvoering 

Jaar:
2020

Plaats:
Hove

De woning bevindt zich in de Leon Dumortierstraat, te Hove. Ze is een uit een reeks van zeven arbeiderswoningen. Het betreft hierdoor een gesloten bebouwing. De huidige woning is deels gerenoveerd en deels in haar oorspron- kelijke staat. De bouwheer wenst een uitbouw te realiseren, en de huidige uitbouw af te breken. 

 

In het ontwerp wordt het hoofdvolume van de woning behouden, en wordt de bijbouw afgebroken. Een nieuwe houtstructuur wordt tegen de woning geplaatst. De structuur (hout) blijft in het zicht en vormt een contrast alsook symbiose tussen oud en nieuw. De grote vouwwand aan de achtergevel creƫrt een genereuze lichtinval in de woning. De beperkte oppervlakte van de buitenruimte wordt opgevangen door binnen en buitenruimte in elkaar te laten overgaan. De buitenruimte voelt aan als buitenkamer en de eetruimte als overdekt terras.

STUDIO TOTO architecten bv | De Leescorfstr. 30, 2140 Borgerhout | info@studiototo.be | M 0476 34 28 05