k Q E
Fase:
Aanbesteding
Jaar:
2020
Plaats:
Antwerpen
De woning bevindt zich in de Aarschotstraat 10, te Antwerpen. De straat wordt gekenmerkt door verschillende herenwoningen (eengezinswoningen), meergezinswoningen en verschillende bedrijven (Copy center, Basic Fit, ...). De rechterbuur van de woning werd recent vernieuwd, en verbouwd. Het pand is momenteel vergund als woning met handelsgelijkvloers. De voorgevel is wit bepleisterd, en er zijn witte pvc ramen toegepast. De achtergevel is licht grijs gecementeerd. De vitrine gevel op het gelijkvloers zal afgebroken worden en worden vervangen door een gevel die aansluit bij de huidige functie als eengezinswoning (zonder handelsgelijkvloers). Verder zal ook de rest van de voorgevel en de achtergevel opgefrist worden, en zal de achtergevel nageïsoleerd worden. De huidige vitrine zal vervangen worden door een plint in een aluminium gevelbekleding. De nieuwe gevelgeleding houdt rekening met de bestaande gevelopbouw. Een analyse van de gevelmaterialen in de context, heeft ertoe geleid dat het aluminium deel van de gevel (de plint) in een antractiet / zacht grijze kleur voorzien zal worden. De valbeveiliging / borstwering aan de raamopeningen in de voorgevel worden in dezelfde kleur als de alu plint voorzien Achteraan de woning wordt er bijkomend een patio gecreëerd. Deze patio zorgt ervoor dat er enerzijds een grotere buitenruimte voor de woning ontstaat. Anderzijds voorziet de patio de polyvalente ruimte op niveau +1 van meer natuurlijke daglichttoetreding.
STUDIO TOTO | De leescorfstraat 28, 2140 Borgerhout | info@studiototo.be | M 0476 34 28 05