k Q E
Fase:
Schetsontwerp
Jaar:
2020
Plaats:
Antwerpen
De meergezinswoning bevindt zich in de Vercammenstraat 49, te Antwerpen. Ze grenst links aan een herenwoning, en aan de andere zijde aan een meergezinswoning. Het ontwerpdossier behandelt zowel het appartement op het gelijkvloers, alsook het dak van de meergezinswoning. Het gelijkvloerse appartement beschikt vandaag niet over een buitenruimte. Daarom wordt er geopteerd om de planlayout te wijzigen zodat er een patio aan de achterzijde van het appartement ontstaat. Er ontstaat een leefruimte in een U-vorm die rond de slaapkamer georganiseerd wordt. De dienende ruimtes dienen als buffer tussen leefruimtes en slaapkamer. Bovenop het dak wordt er een gemeenschappelijke ruimte voorzien. Deze is deels binnen / overdekt / buiten. Er ontstaat een gedeelde ruimte die bijvoorbeeld voor familiefeestjes gebruikt kan worden, alsook een buitenterras en een intensieve daktuin. Het verharde dak krijgt op deze manier een ecologische / duurzame invulling en toont de ruimtelijke mogelijkheden van platte daken in de stad.
STUDIO TOTO | De leescorfstraat 28, 2140 Borgerhout | info@studiototo.be | M 0476 34 28 05