k Q E
Fase:
Bouwaanvraag
Jaar:
2020
Plaats:
Antwerpen
De woning is reeds op een kwalitatieve manier verbouwd, en heeft veel ruimtelijke kwaliteiten. De bouwheer wenst een ontwerpoploss- ing voor de lichtinval in de leefruimtes enerzijds en anderzijds dient de gevel geïsoleerd te worden. Het ontwerp gaat uit van een uitbreiding die over twee niveaus loopt, maar waarbij er op het niveau van de leefruimte een dubbelhoge ruimte ontstaat. Ter hoogte van de bureauruimte ontstaat er een vide, waardoor de twee ruimtes in contact komen met elkaar. Verder wordt de woning aan de achterzijde energetisch aangepakt. De gevels worden geïsoleerd en krijgen een nieuwe gevelbekleding (zacht grijze cementering). Ook wordt er op het dak van de keuken een intensief groendak voorzien. Dit zal niet enkel de ruimte binnenin isoleren, maar biedt een volwaardige extra buitenruimte.
STUDIO TOTO | De leescorfstraat 28, 2140 Borgerhout | info@studiototo.be | M 0476 34 28 05