k Q E
Fase:
Bouwaanvraag
Jaar:
2020
Plaats:
Hove
De oude arbeiderswoning bevindt zich nabij het centrum van de gemeente Hove. De woning is er één uit een reeks van 7 aaneengesloten arbeiderswoningen. Ze wordt gekenmerkt door haar bescheiden volume en gevel met verschillende metselwerkverbanden. De bouwheer wenst de woning om te vormen naar een woning die meer beantwoordt aan de hedendaagse woon kwaliteiten. Belangrijk is om tegelijkertijd het karakter van de arbeiderswoning te bewaren. Zo blijft de trap planmatig in het midden van de woning behouden en vormt deze de ruimtelijke scheiding tussen leefruimte en keuken. Een kleine uitbouw op gelijkvloers en de verdieping, zal ervoor zorgen dat er meer zonlicht in de kern van de woning kan toetreden. De kleine koer wordt getransformeerd tot patio, die geconcipieerd wordt als ‘buitenkamer’. Een baksteenverband op de vloer van het terras verwijst naar de oude herenwoning.
STUDIO TOTO | De leescorfstraat 28, 2140 Borgerhout | info@studiototo.be | M 0476 34 28 05