k Q E
Fase:
Schetsontwerp
Jaar:
2019
Plaats:
Boechout
De alleenstaande woning uit de jaren '90 bevindt zich in een verkaveling, te Boechout. De woning is georganiseerd naar de beroepen van de voormalige bewoners. Een genereuze inpandinge garage, om aan auto's te kunnen sleutelen, en een houtatelier op de eerste verdieping. Door deze planlayout is de oppervlakte voor wonen vandaag tamelijk beperkt. Er worden twee zaken geambieerd in het ontwerpvoorstel: De eerste verdieping bij de woning betrekken en de leefruimtes met de keuken verbinden. Door de leefruimtes en keuken ruimtelijk met elkaar te verbinden, komt de kwaliteit van de openheid van de huidige achtergevel veel meer tot zijn recht. De ruimtes hebben zicht op de groene omgeving, en zicht op elkaar. Toch blijft de keuken, met aangrenzende berging voldoende visueel afgeschermd door de positie van de keuken en het kookeiland. Verder is de eerste verdieping ruim genoeg om twee extra slaapkamers en een polyvalente ruimte (vb: speelkamer/bureauhoek/hobby atelier).
STUDIO TOTO | De leescorfstraat 28, 2140 Borgerhout | info@studiototo.be | M 0476 34 28 05