k Q E
Fase:
Bouwaanvraag
Jaar:
2019
Plaats:
Boechout
Het project bevindt zich in het centrum van de gemeente Boechout. Het grenst aan een rijwoning enerzijds en een vrijstaande woning anderzijds. De meergezinswoning staat vandaag leeg, en vertoont een aantal bouwfysische gebreken. De vraag van de bouwheer bestond oorspronkelijk uit het onderzoeken van de meest gunstige mogelijkheid om de meergezinswoning te transformeren. Een tweede perceel aansluitend op de achtertuin van de meergezinswoning biedt vandaag plek aan vervallen garageboxen. Het perceel doet de ambitie ontstaan om beide percelen als 1 groter project te bekijken. Twee volumes integreren op de volledige site, met in het midden een groen binnengebied, is waar dit onderzoek verder gaat. Door de positie van het volume aan de straatzijde naar achter te schuiven ontstaat er aan de straatzijde een 'voorpleintje' voor de publieke plint. Een zijdelingse doorgang leidt naar een collectief, groen binnengebied. Het 'achterhuis' biedt op het gelijkvloers plek aan bureau- en atelierplekken voor starters, iets waar vandaag steeds meer nood aan is. Op de eerste verdieping worden woningen georganiseerd. Het collectief binnengebied vormt overdag een verlengde van de werkruimtes voor het gelijkvloers en 's avonds een groene binnentuin voor de bewoners. Zo wordt de ruimte optimaal benut.
STUDIO TOTO | De leescorfstraat 28, 2140 Borgerhout | info@studiototo.be | M 0476 34 28 05