k Q E
Fase:
Voorontwerp
Jaar:
2020
Plaats:
Mechelen
Het project bevindt zich in de Bankstraat in Hombeek, bij Mechelen. De woning is een oude dokters woning. Ze wordt gekenmerkt door een hoofdvolume met originele elementen (hoge plafonds, rosassen, parketvloeren,...) enerzijds en een reeks van achterbouw en in verschillende formaten anderzijds. De bouwheer wenst de kwaliteiten van de originele woning in het licht te zetten en tegelijkertijd een grote relatie met de tuin creëren. De reeks koterijen aan de achterzijde van de woning zal worden afgebroken. Er wordt een nieuw volume geïntroduceerd met schuin dak. In dit volume wordt een dubbel hoge leefkeuken georganiseerd, die in verbinding staat met een bureau plek op niveau +1. Een tweede informele inkom vormt de sas tussen oud en nieuw. Een doorgang naar de tuin wordt in het volume zelf voorzien.
STUDIO TOTO | De leescorfstraat 28, 2140 Borgerhout | info@studiototo.be | M 0476 34 28 05